CategoriesInteriors & exteriors

Een van de grootste prikkels die mensen in hun huis ervaren, is lawaai. Dit kan komen door een drukke omgeving, bijvoorbeeld als je in de binnenstad of in de buurt van een spoorlijn woont.

Maar geluid kan ook worden ervaren als je in een rustige omgeving woont, zoals van je buren of zelfs je huisgenoten. Als je boven probeert te werken en constant hoort wat je partner doet, kun je je natuurlijk niet concentreren. Om dit te voorkomen, biedt deze blog 3 oplossingen om je huis geluidsarm te maken.

1. Cellulose geluidsisolatie

Cellulose is een speciaal materiaal gemaakt van krantenpapier met een goede geluidsisolatie. Krantenpapier bestaat uit losse vlokken (niet brandbaar) om kleine gaatjes in vloeren, plafonds en plafonds te vullen. Door deze losse vlokken onder hoge druk in deze kleine ruimtes te blazen is het huis goed geïsoleerd en maakt het geen geluid meer. Het werkt zowel voor geluid dat van buiten komt als voor geluid dat uit verschillende kamers in hetzelfde huis komt.

2. Dubbele beglazing

Er zijn altijd stukken die niet gevuld kunnen worden met cellulose, namelijk ramen. Het maakt ook veel lawaai in huis. Daarom is dubbel glas het beste wat u kunt doen. Dubbele beglazing isoleert geluid doordat de twee ruiten op kleine afstand van elkaar zijn verbonden. De afstand tussen de twee ramen is luchtdicht, waardoor er weinig of geen geluid doordringt.

3. Verander het interieurontwerp

Bovenstaande oplossingen waren vooral gericht op het huis zelf, dwz. het dak, de vloer en de ramen. Geluidsoverlast kan echter ook worden verminderd door het interieur te veranderen. Zachte materialen zorgen voor geluidsabsorptie. Dus leg het tapijt neer, hang de gordijnen op en koop een stoffen bank. Daarnaast werkt het ook om grote kamers in huis op te delen in kleinere kamers, bijvoorbeeld door een kast haaks op de muur te plaatsen. Tenslotte fungeren planten ook nog eens als een goede buffer om geluidsoverlast tegen te gaan!

4. De juiste raamdecoratie

Gordijnen helpen zeker om geluid buiten te houden, ze elimineren geluid niet volledig, daarom praten we liever over geluiddempende gordijnen. geluidsabsorberende gordijnen geplaatst voor verschillende bedrijven en particulieren, waaronder restaurant Utrecht voor een popconcert in Tivoli en enkele huizen nabij Schiphol en het stadscentrum.

Geluidsabsorberende gordijnen helpen geluid te voorkomen. Dit is zeker geen oplossing die het geluid 100% buiten houdt. Gordijnen zonder extra/dikke stof zijn niet geschikt voor geluidsisolatie. Het is de extra stof die geluid dempt en de akoestiek verbetert. Dit leidt tot (gestoffeerde) gordijnen voor de beste geluidsisolatie. Isolerende gordijnen bestellen?  bekijk het aanbod van paxraamdecoratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Get in touch

Email

info@interiorign.com

about us

We are dedicated to offer staircase design advice to product sourcing and installation solutions. Our website is an important resource for the key decision makers and the people interested in interior design as well as construction inspiration. 

Newsletter

Get latest news & update

© 2022 –interiorign